Оренда столових приборів
Прокат столових приборів для сервірування
Всі столові прилади на прокат діляться на основні (індивідуальні) і допоміжні (загальні).
Основні прилади призначені для прийому страв, загальні - для розкладання їх.
До основних приладів відносяться - закусочні, рибні, столові, десертні, фруктові.
Їдальня вилка, ніж, і ложка - використовуються при сервіруванні столу для подачі перших і других страв.
Закусочні вилка, ніж - відрізняється від столового приладу розміром, закусочні менше. Застосовуються при подачі холодних страв і закусок.Нож в основному має зубчасте вістря.
Рибний прилад вилка з чотирма короткими зубцями і поглибленням для відділення кісток і ніж з коротким, але широким лезом у вигляді лопатки - подається до гарячих рибних блюд. Також часто за відсутності рибних приладів використовують столові.
Десертні прилади менше закусочних, застосовуються при подачі солодких страв, іноді фруктів.
Фруктові прилади найменші, складаються з ножа з вілкой.Нож загостреним кінцем, складаний подібний, вилка - з двома зубцями.
Також виділяють чайну ложку і кавову, остання така ж як чайна тільки менше розміром.
Допоміжні прилади:
- Ложка для салатів - за розміром більше їдалень
- Разлівательние ложки для перших і солодких страв - різних розмірів, ложки для соусу - мають носик-злив.
- Великі щипці для розкладки випечених виробів, малі - для цукру.
- Кондитерська лопатка для розкладки тістечок та тортів.
Підготовлені прилади і посуд до моменту їх використання необхідно розташувати в зручному місці і закрити серветкою або рушником.