Оренда бокалів
Оренда келихів для різних заходів
Мало хто замислюється з чого пити напій, і навіщо таке різноманіття келихів? Звичайно, можна не думати про зовнішній вигляд, а пити з будь-якої ємності, так звичніше. Але гурмани віддають перевагу розрізняти келихи по видам і призначенням, це свого роду ритуал. У цій статті ми розглянемо, чому ж пити напої варто зі спеціальних келихів.
Що ж таке келих?
Келих - це тонкостінний скляний посуд для напоїв, в основному призначений для вина та коктейлів. Цінителі вина стверджують, що розмір, висота і ширина келиха повинні бути гармонійні між собою, розмір чаші повинен бути пропорційний висоті ніжки і діаметру підставки.
Є дуже любопітная легенда про створення класичного келиха для шампанського (такі подають на урочистостях, виставляють їх пірамідою). Згідно однієї легенди перший такий келих був створений за формою і розміром грудей королеви Франції - Марії-Антуанетти.
В наш час користуються келихами розробки 1950, створені австрійцем Клаусом Рідель. Він створив кілька типів келихів для вин різних регіонів. Це були ємності для таких напоїв як вермут, аквавіт, текіла, граппа. У наш час знати види келихи не обезательно, але на святковій вечері в ресторані, вам буде приємно, що ви змогли відрізнити келих для шампанського від келиха для вина.
Існує три основних види келихів:
- Для шампанського (подовженої циліндричної форми на ніжці, 125-150 мл)
- Для фруктово-ягідних соків і коктейлів з молочними добавками (різні форми, 200 - 350 мл)
- Для соків і пива (циліндричної форми на низькій ніжці або взагалі без ніжки, 250 - 500 мл)